GGD Flevoland: nog geen precieze datum voor eerste vaccinaties

Geschreven door Redactie

De GGD Flevoland kan nog geen datum noemen waarop in onze provincie wordt begonnen met de eerste vaccinaties tegen het coronavirus. Wel staat vast dat dit ergens in januari zal gebeuren. "Het is nog onderwerp van overleg", zegt een woordvoerder.

Eind vorige week werd duidelijk dat de GGD-regio's Utrecht, Rotterdam en Hart voor Brabant als eerste aan de beurt zijn. Op vrijdag 8 januari zal de eerste vaccinatie gezet worden.


Op uiterlijk maandag 11 januari zal de GGD op 3 locaties in het land aan de slag gaan. "Vanaf maandag 18 januari vindt het vaccineren plaats op 25 centrale locaties in het land", schrijft minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.  


De eerste groep die wordt opgeroepen zijn medewerkers van verpleeghuizen, medewerkers uit de gehandicaptenzorg en de wijkverpleging. Wie een uitnodiging ontvangt, kan bellen voor een afspraak. De eerste uitnodigingen worden vanaf 4 januari verstuurd.  


Het tijdschema is nog wel afhankelijk van de goedkeuring door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Dat komt later vandaag met een oordeel over het vaccin dat is ontwikkeld door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech.  


De verwachting is dat dit wordt goedgekeurd voor gebruik. Het vaccin wordt al toegediend in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada en Israël.  


Vaccinatie met het Pfizer/BioNTech-vaccin bestaat uit twee prikken. Tussen die twee inentingen zit drie weken. In Nederland zal er 7 dagen per week gevaccineerd gaan worden.

Onze Ambassadeurs