De spiegel - wat je geeft krijg je terug

Geschreven door Vivo Somnis

Dit korte verhaal gaat over de spiegel, het is belangrijk om te beseffen dat de spiegel jou exact teruggeeft wat jij hem aanbiedt.

Een Indisch sprookje vertelt over een hond die in een kamer rond rende, waarvan alle wanden van
 spiegels voorzien waren. Plotseling zag hij veel honden, en hij werd woedend, liet zijn tanden zien en gromde. Alle honden in de spiegel werden even woedend, lieten hun tanden zien en gromden. 

De hond schrok en begon rondjes te lopen tot hij eindelijk in elkaar stortte.

Had hij maar eenmaal met zijn staart gekwispeld, dan hadden al zijn spiegelbeelden hetzelfde vriendelijke gebaar teruggegeven.

Bovenstaand verhaal kunnen we ook op ons leven toepassen. Wanneer jij voornamelijk boos en geïrriteerd door het leven gaat dan zul je meestal boosheid en irritatie terug ontvangen. Deze boosheid en irritatie zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat je nog bozer en nog meer geïrriteerd zult raken en daarnaar zult gaan handelen. Met als gevolg... 

Echter, ga jij voornamelijk vrolijk en positief door het leven dan krijg je ook vrolijkheid en positiviteit terug. Mensen zullen naar je lachen, graag met je omgaan en je helpen wanneer dat nodig is. Doordat mensen vrolijk en positief op jou reageren word jij nog vrolijker en positiever...

Onze Ambassadeurs