Ga niet sporten voor je deze 3 belangrijke tips hebt gelezen

Geschreven door Redactie

Maatregelen rondom het coronavirus kunnen het uitdagend maken om gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen. Nu je thuiswerkt kan je dagritme anders zijn, wat van invloed kan zijn op je eetpatroon. En mogelijk beweeg je ook minder dan voorheen.

Zit je lang stil en wil je weer gaan bewegen? Het is belangrijk dat je jouw lichaam weer gaat laten wennen aan bewegen. In dit artikel staan 3 tips met waar je aan moet denken als je thuis gaat sporten.

1. Warming up

Omdat de spieren nog moeten wennen aan de activiteiten is het extra belangrijk om een goede warming-up te doen. Je moet je bloed laten stromen en spieren warm maken, zodat ze niet te veel scheuren als je ze traint. Dynamisch strekken is volgens de wetenschap één van de perfecte soorten opwarmingen. Het omvat schoudercirkels, armschommelingen, zijwaartse buigingen, beenschommelingen en lunges.

2. Rustig aan beginnen

Je hebt misschien het gevoel dat je meer kunt doen, maar verleg je grenzen niet. Een goede weerstandstraining voor beginners is eenvoudig. Warm ongeveer 15 minuten op. Gebruik lichtere gewichten zodat je je kunt concentreren op je houding en techniek.

3. Herstel op de juiste manier

Gefeliciteerd je eerste training zit erop! Wat veel mensen niet begrijpen, is dat de magie niet zit in het trainen maar juist nadat je hebt gesport. Dit is het cruciale moment waar je goed voor je lichaam moet zorgen om het maximale resultaat uit deze training te halen. Dit doe je door goed uit te rusten en je lichaam te laten herstellen van de training. Neem na elke training minimaal 24 uur rust, luister vooral naar het lichaam. Heb je nog steeds spierpijn? Neem dan nog een dagje extra rust.

Wil je graag sporten, maar weet je niet waar je moet beginnen? 50 For Fit is een platform voor 50-plussers die jou graag ondersteund bij het effectief en veilig sporten. Onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat iedereen op zijn of haar niveau kan gaan bewegen. Neem telefonisch contact met ons op om te kijken hoe wij jou op afstand kunnen ondersteunen om effectief en veilig in beweging te zijn!

Bekijk onze website voor meer informatie:

www.50forfit.nl.









Onze Ambassadeurs