Bumperkleven: Hou minimaal 2 seconden afstand van elkaar

Geschreven door Redactie

Bumperkleven is nummer 1 verkeersergernis.

Hou minimaal 2 seconden afstand van elkaar.

Door voldoende afstand te houden van je voorganger heb je een beter overzicht van het verkeer. Hierdoor kun je alerter reageren op eventuele onverwachte situaties. 90% van de kopstaart-botsingen wordt veroorzaakt door te weinig afstand houden.

Bumperkleven is gevaarlijk en vooral ook irritant. Gelukkig is er een goede vuistregel om dit te voorkomen, hou minimaal twee seconden afstand tot je voorganger. Begin te tellen wanneer je voorganger een verkeersbord of iets anders voorbij rijdt. Tel hierbij niet één twee, maar éénentwintig tweeentwintig. Wanneer je het zelfde object minimaal twee seconden later passeert zit je goed!

Wist je dat de minimale boete voor bumperkleven 280,00 euro bedraagt? Wat ons betreft een goede reden om de irritatie te verminderen!