Met de boot naar Floriade Preview

Geschreven door Redactie

Met eigenaar van Almere Rondvaarten en waterburgemeester van Almere het water op.

Het is mogelijk om op eigen gelegenheid naar Floriade Preview te komen, maar het is nog veel leuker om voor de boot te kiezen die je van Almere Stad naar het Floriade-terrein brengt. Kevin van Drumpt, eigenaar van Almere Rondvaarten en waterburgemeester van Almere, vertelt graag meer over deze vaartocht en de samenwerking met Floriade.

Wat kunnen bezoekers verwachten van de boottocht naar Floriade Preview?

‘Ten eerste kunnen bezoekers natuurlijk genieten van het uitzicht op het water en de unieke blik op het Floriade-terrein vanaf de boot. Daarnaast vertellen we op de boot meer over de bijzondere geschiedenis van Almere die nauw verbonden is met water. De stad is gebouwd op land dat is opgetrokken uit de zee en nog steeds bestaat bijna de helft van Almere uit water. Er valt dus genoeg te vertellen over onze waterstad!’

Is die historie ook interessant voor inwoners van Almere of vooral voor bezoekers uit andere regio’s?

‘Ik denk dat het interessant is om te horen voor iedereen. Veel Almeerders kennen de historie van de stad zelf niet goed. Almere is met de rug naar het water gebouwd en daardoor was de verbinding met het Weerwater er lang niet echt, terwijl het zo’n bijzonder water is. Door de bouw van het Floriade-terrein is er pas aansluiting gekomen tussen het centrum en het water, dus nu is het tijd dat iedereen meer te weten komt over het Weerwater.’

Hoe vind je het om mee te werken aan Floriade Preview en volgend jaar aan Floriade Expo 2022 met je bedrijf?

‘Ik vind het ontzettend gaaf om hieraan mee te mogen werken. Ik kijk uit naar de vele gasten die de Expo, maar ook Almere zelf komen bezoeken volgend jaar zodat ze kunnen zien hoe mooi Almere is. Ik denk dat het een Expo gaat worden die interessant is voor jong en oud, omdat het niet alleen draait om bloemen en planten maar ook om duurzaamheid. Natuurlijk werk ik daar graag aan mee met mijn bedrijf.’

Hoe draagt jouw bedrijf bij aan de duurzame visie van Floriade?

‘We maken gebruik van een elektrische boot voor Floriade Preview en Floriade Expo 2022. Dat past helemaal in het duurzame plaatje. Mijn doel is om uiteindelijk alleen nog maar elektrische boten te hebben. De gemeente heeft speciale oplaadpunten aangelegd voor elektrische boten voor Floriade en dat maakt het haalbaar om over te gaan op elektrische boten.’

Enthousiast geworden? Reserveer je tickets voor Floriade Preview dan nu op www.floriade.com.