De echte Mojito - DIY

Geschreven door Redactie

Een heerlijk verfrissend drankje voor de warme zomerdagen.

Dit is een authentiek recept voor een heerlijke mojito.

Het recept is voor één glas, maar je kunt het stapsgewijs aanpassen en er een kan vol van maken. Het is een zeer verfrissend drankje voor de warme zomerdagen maar ook voor een gezellig avondje ontspannen. Wees wel voorzichtig want als je een kan maakt, kom je misschien in de verleiding om de hele kan zelf op te drinken. Tonic water kan in plaats van spuitwater worden gebruikt, maar dan wordt de smaak wel enigszins bitter.

Ingrediënten:

• 10 verse muntblaadjes;

• Een halve limoen, in 4 stukjes gesneden;

• 2 eetlepels suiker (of naar smaak);

• 1 kopje ijsblokjes;

• 30ml witte rum;

• Een half kopje spuitwater;

Bereidingswijze:

Doe muntblaadjes en 1 limoenstukje in een stevig glas. Gebruik een cocktailstamper om de munt en limoen te pletten om zo de muntolie en het limoensap vrij te maken. Voeg nog 2 stukjes limoen en de suiker toe en stamp opnieuw zodat het limoensap vrijkomt. Zeef het mengsel niet! Vul het glas bijna tot aan de rand met ijs. Giet de rum over het ijs en vul het glas met koolzuurhoudend water. Roer, proef en voeg eventueel meer suiker toe. Garneer met het laatste stukje limoen.

Onze Ambassadeurs