Muziekvereniging Hubertus start jongeren bigband

Geschreven door Redactie

Muziekvereniging Hubertus gaat een speciale jongeren bigband starten.

“Hiermee willen wij jongeren de mogelijkheid bieden om samen met leeftijdgenoten muziek te maken”, vertelt initiatiefnemer Lars Posthumus.

Posthumus is zelf saxofonist en geeft ook les aan kinderen en jongeren. “Ik raad mijn leerlingen altijd aan om zich aan te sluiten bij een bandje, zodat het muziek maken niet alleen beperkt blijft tot het leslokaal en hun eigen slaapkamer. Maar dat blijkt toch vaak lastig te zijn voor jongeren die een blaasinstrument spelen”, vertelt hij. “Met deze nieuwe bigband wil ik jongeren die mogelijkheid wel bieden.".

Workshopdag

Op zaterdag 25 september is er van 13.00 tot 16.00 uur een workshopdag in buurthuis De Draaikolk in de Waterwijk. “Er worden dan twee nummers gespeeld, onder leiding van mijzelf en Roxi Jasper uit Almere Poort. Zij speelt trompet en trombone en heeft ook veel bigband-ervaring”, zei Posthumus. Jongeren tussen de 12 en 21 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden via secretaris@hubertus-almere.nl, dan krijgen zij de arrangementen vooraf thuisgestuurd.