Campagne "Groene en Gezonde keuze" Almere

Geschreven door Redactie

Deze week zijn ze begonnen met de campagne ‘Groene en Gezonde Keuze’ en vandaag is de campagne ook te bewonderen in het centrum van Almere.

Ongeveer twintig restaurants in het centrum van Almere doen mee om een of meerdere groene en gezonde keuzes in het menu te zetten, waarbij ieder restaurant een eigen keuze mag doen, bijvoorbeeld meer vegetarische gerechten op het menu of groenten bij een gerecht. Het moeten gewoon gezonde en duurzame gerechten zijn.

Of een horecaondernemer mee kan doen met een gerecht, wordt bepaald door een aantal regels, die zijn samengesteld door de partnerorganisaties Smaackmakers en Greendish. Wanneer een maaltijd goed genoeg presteert op een meerderheid van deze regels, kan het een Groene en Gezond Keuze zijn. Ze worden beoordeeld op de hoeveelheid groente, het soort eiwit en de hoeveelheid, het gebruik van groente en fruit uit het seizoen, of de producten uit de regio of uit Nederland afkomstig zijn en of het broodbeleg voldoet aan de richtlijnen van de Schijf Van Vijf.