Chocolade Bananenbrood

Geschreven door Redactie

Chocolade-bananenbrood: als je zin hebt in chocolade, zal dit overheerlijk zijn!

Diep, donker en super smaakvol! Een heel gemakkelijk te maken recept.

Ingrediënten:

1 3/4 kopjes bloem
1 kopje kristalsuiker
3/4 kopje ongezoet cacaopoeder
3/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel koosjer zout
3 bananen (hoe rijper hoe beter!)
3 eetlepels zure room
1 eetlepel melk (wat voor soort je ook hebt)
2 eieren, groot
6 eetlepels boter, gesmolten
1 theelepel vanille-extract
1/4 kop chocoladeschilfers (optionele garnering)

Verwarm de oven voor op 175 graden en spray een bakvorm in met antikleefspray. Doe de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een grote kom en klop goed door elkaar.
Pureer de bananen in een kleinere kom en roer ze samen met de zure room, melk, eieren, gesmolten boter en vanille. Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten in de grotere kom en vouw ze samen tot ze gecombineerd zijn. Giet het beslag in de voorbereide broodvorm, strooi de chocoladeschilfers erover en bak tot het brood terugveert als je er voorzichtig op drukt en een spies in het dikste deel er schoon of met een paar vochtige kruimels uitkomt (ongeveer 1 uur tot 1 uur). uur 15 minuten).

Laat ongeveer 20 minuten afkoelen in de pan en leg het op een rooster om volledig af te koelen voordat je het in plakjes snijdt.

Onze Ambassadeurs