Feestelijke overhandiging Flevour Box

Geschreven door Redactie

Op vrijdag 2 oktober hebben wethouder Roelie Bosch en zakenvrouw van het jaar Nasima el Bachiri-Ouamar de Flevour Box van Oktober in ontvangst genomen. Nadia Zerouali, ambassadeur van de Flevour Box en Bauke van der Veen, bestuurslid van de vereniging Flevofood overhandigden de Flevour Box vrijdag bij Zorgkwekerij Weet Hoe Je Leeft in Almere.

De Flevour Box is een maandelijkse inspiratie box waarmee inwoners van Flevoland kennis kunnen maken met het Flevolandse voedsellandschap en de seizoenen. De Flevour Box zit vol overheerlijke en wisselende seizoensproducten uit de provincie Flevoland: van aardappelen en bieten tot honing en quinoa.

De inhoud van de box wordt samengesteld met producten van boeren, tuinders, bakkers, brouwers, imkers en andere smaakmakers die lid zijn van de vereniging Flevofood. Haal de smaak van Flevoland in huis door de box te bestellen via lokaalvoedselflevoland.nl. De vereniging Flevofood is een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Met het stimuleren van consumptie en productie van Flevofood, willen zij met elkaar een positieve impact realiseren op de regionale voedseleconomie, het milieu en de relatie tussen producent, afnemer en consument. Door verschillende initiatieven binnen en buiten de provincie streven zij hun missie na.

Elke eerste vrijdag van de maand wordt de Flevour Box uitgebracht. De box is via het internet te bestellen als losse box of in abonnementsvorm voor drie maanden. De box van november is te bestellen tot maandag 2 november en op 6 november op te halen bij verschillende afhaalpunten door heel Flevoland. De box is ook in Flevoland thuis te laten bezorgen tegen een meerprijs van 7,95 euro.