Druk in kattencafé; meer personeel nodig

Geschreven door Redactie

Kattencafé 'The Coffee Cat' in Almere trekt meer bezoekers dan verwacht. Dat concludeert eigenaresse Monique Lustig na een half jaar. In de horecagelegenheid lopen elf katten rond. Bezoekers kunnen in het café wat eten of drinken en tegelijkertijd de katten aaien of knuffelen en met ze spelen. 

The Coffee Cat ging in de zomer van 2018 open. Lustig kon aan de slag na een crowdfundactie voor haar café. Ze kreeg 23.000 euro bij elkaar, 5000 euro meer dan ze had gehoopt.

Het wordt steeds drukker in het café


De zaak telt drie medewerkers die steun krijgen van meerdere vrijwilligers. Lustig is nu op zoek naar meer personeel. Vooral in het weekeind is het druk, zegt ze. "Het loopt hartstikke goed. De afgelopen vier maanden had ik veel vaste gasten die iedere keer weer terugkomen en dat vind ik superleuk."

Het eerste kattencafé van Nederland werd in 2015 geopend in Amsterdam en dat kwam ook tot stand door een crowdfundactie. Ook in onder meer Den Bosch, Groningen, Nijmegen en Den Haag zijn de afgelopen tijd kattencafés geopend.

Onze Ambassadeurs