Op deze manier gaan zonnepanelen te werk

Geschreven door Redactie

Op deze manier gaan zonnepanelen te werk

Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektrische energie. Omdat deze stroomopwekking alleen gebruik maakt van de zon, is het een duurzame vorm van energieproductie. Dus ook veel beter voor de natuur en zorgt niet voor onnodige co2 uitstoot.

In het kort werkt het als volgt: zodra er licht op de zonnecel valt, wordt er een spanning opgewekt tussen de twee lagen van de zonnecel. Deze spanning wordt opgevangen en naar de omvormer gestuurd, die deze omzet in bruikbare energie en vervolgens naar de meterkast stuurt.

Het lijkt allemaal ingewikkeld in het begin, maar uiteindelijk red je jezelf er mee een de natuur ook. Dit is veel "groener" zoals het genoemd word en van daar dat het de laatste tijd zo populair is geworden.

Onze Ambassadeurs