Jagen naar topsport bij het veld van Almere City

Geschreven door Redactie

Begin 2020 lag alles opeens stil. De verbouwing van het Yanmar Stadion van Almere City wederom niet. Als onderdeel van het vijfjarenplan wat de club opstelde, werd er flink gewerkt om Eredivisie-proof te worden. Daar waar het stadion eerst volledig ten dienste stond van het eerste elftal, zijn na de verbouwing de zakelijke mogelijkheden volledig samengevoegd in de topsport omgeving. 

Wouter Griekspoor, Commercieel Manager bij Almere City FC, vertelt; “In topsport draait het om details. Het verschil tussen winnen en verliezen zit soms in een centimeter, een seconde of een balletje binnenkant paal d’r in. Soms een kwestie van geluk maar vaker het resultaat van alles over hebben voor succes. In een topsportorganisatie gaat het dagelijks om maximaal presteren. Op het veld maar net zo goed daarbuiten zoals bij de organisatie van een zakelijke bijeenkomst.” Het Eredivisie-proof maken van het Yanmar Stadion was één van de vijf doelstellingen van het vijfjarenplan van de club. De capaciteit is verhoogd van 3.000 naar 4.500 personen en op het geheel is vrijwel alles vernieuwd. “Alles is gestript, gerenoveerd en delen zijn uitgebouwd. Denk hierbij aan de tribunes, de business lounge, een nieuw spelershome en alles wat daarbij komt kijken zoals AV-middelen en het interieur ” vertelt hij.