Rijstovenschotel met courgette, gehakt en prei

Geschreven door Redactie

 Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram zilvervliesrijst;
  • 2 courgettes;
  • 1 eetlepel milde olijfolie;
  • 500 gram prei;
  • 400 gram rundergehakt;
  • 3 eetlepels tomatenpuree;
  • 2 theelepels tijm;
  • 60 gram geraspte 30+ kaas.

Bereiding:

Kook de zilvervliesrijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Warm ondertussen de oven voor op 200 °C. Was de courgettes. Halveer deze in de lengte en snijd de helften in smalle plakken. Roerbak de courgettes in hete olie in enkele minuten gaar. Maak de groente op smaak met peper.

Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen. Bak het gehakt in een braadpan gaar en rul. Roerbak de prei met het gehakt mee tot het gaar is. Voeg de rijst, als deze klaar is, toe aan het mengsel, samen met de tomatenpuree.

Maak er met wat water, peper en de tijm een smeuïge massa van. Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette eroverheen. Dek dit af met de rest van het rijstmengsel. Strooi de geraspte kaas erover. Laat het gerecht in het midden van de hete oven lichtbruin kleuren.