Chocolade Chipkoekjes met Pindakaas

Overheerlijke en gemakkelijk te maken Chocolate Chipkoekjes met pindakaas.

Deze overheerlijke Chocolate Chipkoekjes zij n heel gemakkelijk te maken. De koekjes zijn overheerlijk door de extra toegevoegde pindakaas. De baktijd van deze koekjes zijn 7 minuten en je kunt ongeveer 10 koekjes halen uit dit recept.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 kop pindakaas, of een allergievriendelijk alternatief;
  • 3 el melk naar keuze;
  • 1/2 tl puur vanille-extract;
  • 1/2 kopje snelle haver;
  • 1/4 kop suiker, indien gewenst ongeraffineerd;
  • 3/4 tl baking soda;
  • 1/8 tl zout;
  • 2 tot 5 eetlepels chocoladeschilfers.

Bereidingswijze:

Je kunt een gebakken of niet gebakken versie van het recept doen. Als je bakt, verwarm dan de oven voor op 180 graden. Verwarm de pindakaas voorzichtig als deze niet gemakkelijk kan worden geroerd. Combineer alle ingrediënten. Deel het deeg door tien, vorm koekjesballen en leg ze op een bakplaat. Druk het deeg aan tot de gewenste dikte, want de koekjes verspreiden zich niet vanzelf. Bak de koekjes ongeveer 7 minuten in de oven. Dan komt het lastigste van het hele recept, laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze allemaal opeet, zodat de koekjes kunnen opstijven.