'Ik hoop dat de burgemeester mijn klant wordt'

Geschreven door Redactie

Falafel, hummus, baba ghanoush en nog veel meer hapjes uit het Midden-Oosten worden deze maandag uitgestald voor Almeerder Mo Hersi. Deze zomer maakt Mo kennis met verschillende culturen in de serie van 'Dit is Lekker!', met als belangrijkste vraag: wat eten jullie eigenlijk? Mo komt van oorsprong uit Ethiopië, Almere telt meer dan 150 verschillende nationaliteiten.

Een klein winkelcentrum in Almere-Poort lijkt wel een Oosterse bazaar; winkeliers met diverse achtergronden verkopen er hun exotische waar. In het kleinste winkeltje in het pand wordt hard gewerkt aan de heerlijkste gerechten uit Libanon, Syrië en Armenië. Op een tafel staat verse hummus, tabouleh, fatoush en vers gemaakte falafel.

Terwijl Alin Ohanian samen met haar man Karam nog meer gerechten op de tafel zet, vertelt ze dat ze al 11 jaar in Almere woont. "Ik kom uit Syrië en mijn man komt uit Libanon, wij verkopen in ons winkeltje vers eten uit het Midden-Oosten. Wij maken alles zelf."

Alin hoopt op een dag haar winkeltje uit te kunnen bouwen tot een klein restaurant. "Wat ik ook leuk zou vinden is dat burgemeester Franc Weerwind mijn klant wordt. Ik heb gehoord dat hij erg veel van Libanees eten houdt."

Onze Ambassadeurs