Recordaantal startende ondernemers in Nederland

Geschreven door Redactie

In de eerste negen maanden van dit jaar hebben 161.076 mensen in Nederland een bedrijf opgericht, meldt de Kamer van Koophandel maandag. Nog nooit waren er in Nederland zoveel startende ondernemers. 

Het aantal starters is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 11 procent gestegen. Het aantal jonge starters groeide vooral flink.

Het aantal startende ondernemers steeg zo in de leeftijdsgroep tot en met negentien jaar met maar liefst 65 procent. Het aantal starters in de leeftijd 20 tot en met 24 jaar groeide met 28 procent. De gemiddelde leeftijd van nieuwe ondernemers nam door deze ontwikkelingen af van 37 jaar in 2017 naar 35 jaar in 2019.

Jongeren krijgen steeds meer te maken met ondernemers, zegt Gerdine Annaars, ondernemersadviseur bij de KVK. "In het onderwijs is er meer aandacht dan ooit voor ondernemerschap. Jongeren krijgen het ook vaker van huis uit mee, steeds meer mensen zijn zzp'er in plaats van in loondienst."