Slimme bandenpompen neergezet om geld te besparen

Geschreven door Redactie

In Almere zijn twee 'slimme bandenpompen' neergezet op het Hennepveld in Stad en de Brasiliaplaats in Buiten. 

Die moeten inwoners helpen om geld te besparen op benzine en nieuwe banden. De pompen zijn neergezet door de gemeente voor de landelijke campagne Geef je banden lucht.

De pomp controleert de juiste bandenspanning via het kenteken en werkt op zonne-energie. Banden die de juiste druk hebben zorgen volgens de gemeente dat de auto zuiniger, stiller en schoner rijdt. Verder is het ook veiliger omdat de juiste bandenspanning voor extra grip zorgt. Bij zo'n 60% van alle auto's is de bandenspanning te laag. 

De pomp kan met slimme software zien of de band lek is. Verder corrigeert hij de druk tijdens het oppompen als de banden warm zijn. Ook kun je gelijk zien hoe veel liter brandstof en geld wordt bespaard met de nieuwe bandenspanning. 

In heel Nederland staan ongeveer 100 slimme bandenpompen. 

Onze Ambassadeurs