Waarom zijn planten goed voor je gezondheid

Geschreven door Redactie

Zuurstof

Planten halen kooldioxide uit de lucht en zetten dat om in zuurstof. Met een aantal kamerplanten zal de hoeveelheid zuurstof in de lucht dus ook groter worden en dat maakt het ademhalen makkelijker en fijner. Werkt dus ook goed voor mensen die last hebben van ademhalen.

Intelligenter

Als je moet leren of werken heb je een voordeel als je planten om je heen hebt. Door de kamerplanten kun je je beter concentreren en ben je productiever. Je geheugen wordt met 20 procent beter als je in de buurt van planten bent.

Ontspanning

Je tuin verzorgen kan een goede manier zijn om stress te verlichten en om te ontspannen. Dit is zo omdat je voldoening hebt als je daarmee bezig bent. Zo krijg je positieve energie en heb je genoeg afleiding.