Leuke tuintrends 2021

Wat zijn de nieuwste en misschien wel blijvende trends?

Trends zijn van alle tijden. Niet alleen in de mode zie je dat, maar ook zeker in het interieur. Elk jaar zie je weer trends uit het verleden terugkomen. Dus het loont ook zeker de moeite om alles te bewaren. Zoals bijvoorbeeld de retro en de vintage trend. Of voor deze zomer Pastel en felle kleuren uit de jaren ‘90. Maar geldt dat ook voor de tuin? Wat zijn de nieuwste en misschien wel blijvende trends?

De belangrijkste trend is dat wat je binnen ziet ook buiten terug ziet. De tuin begint steeds meer een afspiegeling te worden vanbinnen. Een heerlijke bank, buitenkleed, veel accessoires die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt en de buitenkeuken. En materialen zijn daar tegenwoordig ook goed op aangepast.

Rust en ontspanning in de tuin zijn het belangrijkst. Doordat erbinnen al wordt gewerkt, online scholing, gekookt en huishouden wordt gedaan, is het juist belangrijk dat je in de tuin jezelf even kunt afzonderen en tot rust kunt komen.

De naturele en aardse tinten zie je daarom ook terug in de tuin. Dit zijn tinten die een kalmerend effect hebben op de mens. En waarom dan ook niet in de tuin? In het interieur zagen we deze trend al iets langer. Wees niet bang om deze kleuren ook in de tuin toe te passen. Op de schutting, in meubels, accessoires en potten.

Duurzaamheid is ook geen onbelangrijke trend. Je kunt het bijna al geen trend meer noemen. We vinden het steeds belangrijker om een steentje te kunnen bijdragen aan het milieu. Daarom zie je gelukkig steeds meer groen in de tuin. Maar ook andere materialen zoals grind en gras kunnen een tuin duurzaam verbeteren. Of denk aan solarverlichting. Je hoeft niet gelijk aan grote veranderingen te denken, kleine gebaren zoals één tegel eruit doet al wonderen. En het kost niet altijd meer moeite en onderhoud.