Open Tuinenroute in Nobelhorst

Geschreven door Redactie

Nobelhorst voelt als een knus dorpje van Almere. En op 24 september hebben de bewoners een superleuk evenement op de planning staan. Ben je benieuwd naar dit evenement? Lees dan gauw verder!

Op 24 september 2022 kan je een Open Tuinroute bezoeken in Nobelhorst. Dit evenement duurt 4 uur en is van 10.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens de route stellen een paar huidige bewoners van zelfbouwkavels en complete huizen hun tuinen open. De tuinen die je gaat bezoeken zijn te vergelijken met de tuinen en kavels in het toekomstige aanbod van gemeente Nobelhorst. Dit evenement is er zodat je gevoel kunt krijgen bij maten en mogelijkheden voor tuinen. Dus ga er zeker naartoe om je te laten inspireren en zet de Open Tuinroute in je agenda! Meer informatie kan je vinden op de website van de gemeente: www.nobelhorst.nl.

Wil je buiten Almere Nobelhorst ook een dagje tuinen kijken? Op bezoekmijntuin.nl zijn er veel open tuinen in Nederland en ons buurland België te vinden. Informatie over honderden tuinen is makkelijk en ook gratis toegankelijk. Op de site van www.bezoekmijntuin.nl kun je zoeken op vele criteria zoals openingsdatum, regio, verkoop van planten en andere open tuinen en kwekers in de buurt. De tuinen worden getoond op een kaartje. Wil je je eigen tuin openstellen? Dat kan ook! Als je denkt dat jouw tuin een bezoek waard is, kun je je tuin zelf aanmelden op de website van: www.bezoekmijntuin.nl.

De mooiste openbare tuin in Nederland

Vlinderhof in Vleuten is de mooiste openbare tuin in Nederland en gelijk ook een waar gebeurd sprookje. De tuin is een initiatief van buurtbewoners en wordt ook door hen beheerd. De Vlinderhof is een unieke tuin in het Maximapark in Vleuten. Het ontwerp is van Piet Oudolf, in de tuin zijn veel planten en bloemen aanwezig die aantrekkelijk zijn voor vlinders, bijen en andere insecten. Het Maximapark is ongeveer net zo groot als de binnenstad van Utrecht. Het is een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is om te ontspannen, wandelen, spelen, fietsen, picknicken of gewoon te niksen. Je kunt er zelfs met een bootje varen! Dat is toch superleuk om te doen? Meer informatie vind je op: www.vlinderhof.nl
Onze Ambassadeurs