Maak deze heerlijke Italiaanse roomkaastaart
Karnemelk maakt elke hap van dit geweldige recept voor Italiaanse roomkaastaart vochtig en smaakvol.
Ingrediënten:
- 1/2 kop boter, verzacht
- 1/2 kop bakvet
- 2 kopjes suiker
- 5 grote eieren, gescheiden, kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 kopjes All-purpose Flour
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 kopje karnemelk
- 1-1 / 2 kopjes gezoete geraspte kokosnoot
- 1 kop gehakte pecannoten
GLAZUUR VAN ROOMKAAS:
- 11 ons roomkaas, verzacht
- 3/4 kop boter, verzacht
- 6 kopjes banketbakkerssuiker
- 1 / 2 theelepels vanille-extract
- 3/4 kop gehakte pecannoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 350 °. Vet en bloem drie 9-in. ronde bakvormen. In een grote kom roomboter, bakvet en suiker tot licht en luchtig, 5-7 minuten. Klop de eidooiers en vanille erdoor. Combineer bloem en bakpoeder; voeg afwisselend met karnemelk toe aan het afgeroomde mengsel. Klop tot net gecombineerd. Roer de kokos en pecannoten erdoor.
Klop in een andere kom de eiwitten met schone kloppers stijf maar niet droog. Spatel een vierde van het eiwit door het beslag en spatel dan de rest van het eiwit erdoor.
Giet in voorbereide pannen.
Bak tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt, 20-25 minuten. Laat 10 minuten afkoelen voordat u ze van de pannen naar de roosters verwijdert om volledig af te koelen.
Klop voor het glazuur de roomkaas en boter tot een gladde massa. Klop de banketbakkerssuiker en vanille erdoor tot het luchtig is. Roer de pecannoten erdoor. Verdeel het glazuur tussen de lagen en over de bovenkant en zijkanten van de cake. Koel bewaren.