Vier deelnemers Competitie Smart Mobility Flevoland door naar testfase

Geschreven door Redactie

Livecrowd , Sweco, Tripservice en Vialis zijn door naar de volgende fase in de Innovatiecompetitie Smart Mobilty Flevoland.

De winnende voorstellen maken het mogelijk om bezoekersstromen al in een vroegtijdig stadium te beïnvloeden, beter te geleiden of zelfs te voorspellen, en zo beter rekening te houden met leefbaarheid en het milieu. Bij de start van het evenementenseizoen in het voorjaar van 2022 krijgen de deelnemers de mogelijkheid hun prototypes te testen bij het evenemententerrein in Biddinghuizen. Het testen met prototypes in de praktijk is volgens de beoordelingscommissie essentieel om een goed werkend systeem te krijgen.

Innovatieve ideeën voor slimme mobiliteit en optimale samenwerking

De provincie Flevoland en het RVO hebben dit voorjaar samen de innovatiecompetitie uitgeschreven. Het doel hiervan is de bereikbaarheid van de directe omgeving van het evenemententerrein in Biddinghuizen met behulp van Smart Mobility oplossingen te verbeteren. Daarnaast wordt gezocht naar een integrale manier van samenwerking met wegbeheerders, mobiliteitsdienstverleners en evenementenorganisatoren om bezoekers op een gecoördineerde manier van en naar de evenementenlocaties te geleiden.

Selectie uit 20 ideeën

De competitie is in april van dit jaar gestart met 20 inzendingen. Een onafhankelijke commissie van deskundigen heeft de beste acht plannen geselecteerd. Deze deelnemers kregen opdracht voor een haalbaarheidsstudie. Op basis van verder onderzoek en de ontwikkeling van een prototype mogen de 4 beste plannen nu door naar de testfase.

SBIR Smart Mobility Flevoland

De competitie beslaat 2 fasen. Fase 1, het haalbaarheidsonderzoek, is nu afgesloten. Fase 2 bestaat uit 2 stappen. Eerst krijgen de geselecteerde 4 projecten een opdracht voor verder onderzoek en ontwikkeling van een prototype inclusief een (technische) test. Vervolgens, in de laatste stap, worden twee partijen uitgenodigd deze prototypes verder te ontwikkelen tot een volwaardig systeem en dit te onderwerpen aan een praktijktest. De onafhankelijke beoordelingscommissie beoordeelt bij elke stap de projecten.

Meer informatie

Meer informatie over de winnende ideeën is te vinden op de website van het RVO. www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sbir/sbir-oproep-smart-mobility-flevoland







Onze Ambassadeurs