De leukste bordspellen voor het hele gezin

Geschreven door Redactie

Iedereen vindt een bordspel spelen wel leuk. Helemaal omdat je dan heerlijk met het hele gezin plezier kan hebben.

Maar welke bordspellen zijn eigenlijk het leukst en populairst?

Kolonisten van Catan

In dit spel ben je zelf een kolonist op een eiland. Het eiland is verdeeld in zeshoeken. Zo is het hele eiland opgebouwd. Op de kruisingen tussen de zeshoeken kan je dorpen en steden bouwen. Op elke zeshoek ligt en muntje met een nummer. Aan het begin van jou beurt gooi je de dobbelstenen en het cijfer geeft aan welke zeshoek word geactiveerd. Als deze is geactiveerd krijg je de grondstof of grondstoffen die corresponderen met de zeshoek. Je kunt steen, wol, hout, en erts krijgen. Op deze manier kan je van je dorpen steden maken en elk dorp is een overwinningspunt waard. Zodra je tien overwinningspunten hebt, win je!

Monopoly

Iedereen kent dit spel wel. Je loopt over het bord en je koopt verschillende straten op. Zodra je drie straten hebt van dezelfde kleur heb je een hele rij te pakken. Nu kun je hierop huizen en later hotels gaan bouwen. Op deze manier word de huur op je rij hogen en als één van je tegenspelers erop komt moet diegene fors betalen. Hiermee kan je weer huizen of hotels bouwen en zo speel je je tegenspelers bankroet.

Kijk of je één van deze twee spellen in de kast hebt liggen en speel het met het hele gezin!