de beste luxe auto's van dit moment

Een luxe auto heeft natuurlijk weelderige materialen nodig, rijcomfort dat net een magisch tapijt is, en een supersoepele motor.

Het aanbod van luxe auto's dat te koop is, is enorm, van executive cruisers tot enkele van de duurste auto's op de weg. Wat ze meestal gemeen hebben, is een uitstekend comfort en verfijning. Bovendien bieden velen een prachtig afgewerkt interieur, compleet met hightech entertainmentsystemen en veel ruimte voor passagiers op de achterbank. Exploitatiekosten lijken misschien minder belangrijk, maar luxe sedans worden vaak gebruikt als bedrijfsauto's, dus CO2-uitstoot en brandstofverbruik kunnen belangrijke overwegingen zijn.

Wat zijn dan de allerbeste modellen en welke kun je het beste vermijden? Lees snel verder.

Dankzij de nauwkeurige besturing en het wendbare rijgedrag is geen enkele luxe sedan zo vermakelijk als de Jaguar XF, maar hij is ook comfortabel op lange afstanden. De beste rivalen zijn echter stiller en hebben een stijlvoller interieur.

Ondanks dat het een enorme auto is, handelt BMW's nieuwste vlaggenschip uit de 7-serie goed, hoewel de keerzijde hiervan een iets stevigere rit is dan je krijgt in zijn belangrijkste rivalen, de Audi A8 en Mercedes S-Klasse. De 7-serie is ook verfijnd en verrassend zuinig, plus hij is verkrijgbaar met tal van indrukwekkende gadgets.

De nieuwste E-Klasse is verkrijgbaar met een groot aantal motoren, is zeer goed uitgerust en is een vrij stille en comfortabele cruiser. Het rijden op lage snelheid kan echter beter en het is niet zo ruim achterin als de belangrijkste concurrenten.

De Mercedes S-Klasse zit niet alleen boordevol technologie, maar het is ook een zeer comfortabele en buitengewoon goed uitgeruste luxe saloon, en een van de beste voor passagiers op de achterbank.

De mix van prestaties, comfort en sereniteit van de A8 gaat samen met een prachtig gebouwd, praktisch en goed uitgerust interieur. Met een snorhaar verslaat hij zijn belangrijkste rivaal, de Mercedes S-klasse, wat laat zien hoe goed het is om te rijden en erin te worden gereden.

De nieuwste BMW 5 Serie is niet alleen de luxeauto van het jaar, maar ook een voormalige algemene auto van het jaar. Welke versie je ook kiest, je krijgt een van de stijlvolste en meest comfortabele auto's die vandaag te koop zijn, maar de 530e plug-in hybride is bijzonder goed. Sterker nog, we denken dat dit het ultieme luxepakket is, zonder het bijbehorende prijskaartje.