Inzamelingsactie Ons Nieuws, kerstcadeautjes voor de kinderen bij de Voedselbanken

In navolging van het grote succes van vorig jaar slaan Ons Nieuws en Ruitenheer de handen weer ineen om ook dit jaar de ‘Ruitenheer Kinder Kerstfeest’ inzamelingsactie te starten.

Het doel is om voor ruim 750 kinderen in de regio een mooi bedrag op te halen waarmee er leuke cadeautjes en snoepgoed kan worden uitgedeeld. Hierbij is het de bedoeling om per kind een waarde van 15,00 euro aan cadeaus weg te kunnen geven. De cadeautjes worden gegeven aan alle kinderen van gezinnen die zij n aangesloten bij de Voedselbank in de regio. Vorig jaar is er ruim 13.500 euro op- gehaald en direct na afloop besloten René ter Borgh (directeur van Ruitenheer) en Richard Verduyn Lunel (directeur van Ons Nieuws) om dit ook dit jaar te herhalen. Ruitenheer heeft ook dit jaar weer een mooie donatie voor de kinderen gedaan en daarmee ging de actie officieel van start! Daarnaast zal René ter Borgh persoonlijk meehelpen om verschillende partij en te benaderen om de actie te ondersteunen.

Ons Nieuws vindt het belangrijk om haar kanalen beschikbaar te stellen voor maatschappelijke initiatieven. “Daarom hebben wij in samenwerking met Ruitenheer en Voedselbanken Nederland deze actie wederom opgezet. Ieder kind moet toch met kerst kunnen genieten van leuke cadeautjes onder de kerstboom? Wij zullen ons daar in ieder geval volledig voor inzetten! Het is vooral in deze bijzondere tijden van belang om ook de kinderen een hart onder de riem te steken! Jaarlijks zijn er een groot aantal collectieven die zorgdragen voor een heerlijk kerstontbijt en diner, dus wij willen ons op de kinderen richten!”, laat Chantal van Steenoven (commercieel directeur bij Ons Nieuws) weten.

Doe jij mee met een donatie?

Op OnsAlmere.nl/kerstactie vind je de pagina waar gedoneerd kan worden. Tevens vind je daar een teller zodat je kunt zien hoeveel kinderen er al blij gemaakt kunnen worden met een cadeautje. De minimale donatie bedraagt 15,00 euro en de organisatie beseft dat dit voor sommige mensen een flink bedrag is. Het advies is dan ook om de krachten te bundelen en wellicht met meerdere mensen tegelijk te doneren. De cadeautjes zullen lokaal worden ingekocht waardoor ook de lokale ondernemers weer geholpen worden met extra omzet. Help jij ook mee om deze kinderen een bijzondere kerst te bezorgen?

Onze Ambassadeurs