Bewoners proberen opnieuw deel van bos Pampushout te redden

Geschreven door Redactie

Bewoners rondom het bos Pampushout in Almere Poort zijn opnieuw in actie gekomen tegen plannen om woningen in het gebied te bouwen.

Wethouder Veeningen wist drie jaar geleden merendeel van de raad achter zich te voegen met het argument dat woningbouw in het gebied altijd al het plan was. De wethouder zei ook dat de precieze invulling van het gebied nog open lag en met inspraak van omwonenden bepaald zou worden. Nadat het bestemmingsplan werd aangepast, werd het stil.

Plan opnieuw in overleg

Er wordt nu in de gemeenteraad verder over de plannen gesproken. Donderdag stond het plan voor de bouw van 850 woningen op de agenda. Reden voor vier bewoners om in te spreken. Er is opnieuw een petitie gestart die al meer dan 800 keer is getekend.

De bestaande bouwplannen zijn wel wat aangepast. Zo mogen de woningen bijvoorbeeld maximaal 12 meter hoog mogen worden en moet minimaal 50 procent van het gebied bos blijven. Buurtbewoners nemen hier geen genoegen mee en willen dat de woningbouw in het gebied helemaal van de agenda verdwijnt. De reden dat woningbouw nu eenmaal altijd al in het bestemmingsplan stond is volgens hen niet meer vol te houden. Van Oers: "We hebben een enorme stikstofcrisis en nog een grotere klimaatcrisis, ontbossing heeft voor het grootste deel daar aan bijgedragen. Nederland heeft nog maar 11 procent bos. We moeten een grens trekken."

Onze Ambassadeurs