Beste kerstmarkten in Europa in 2021

Wij hebben voor jou de leukste kerstmarkten in Europa op een rijtje gezet!

Op nummer 1. staat Keulen, Duitsland. Keulen is al lang favoriet als feestelijke bestemming en heeft verschillende kerstmarkten, waarvan de grootste zich in het stadscentrum bevindt, onder de toepasselijke prachtige achtergrond van de iconische kathedraal van Keulen. Markt der Engel biedt enkele van de meest magische momenten, met honderden fonkelende lichtjes die als eindeloze wonderbaarlijke sterren boven je hoofd hangen, en engelen die glimpen fladderen tussen uitbundig versierde gevels.

2. Salzburg, Oostenrijk. De mooie geboorteplaats van Mozart en The Sound of Music komt goed tot zijn recht met Kerstmis, met besneeuwde vertolkingen van 'Silent Night' (het kerstlied werd geschreven en voor het eerst uitgevoerd in de buurt) en marktkramen die er net zo uitzien als toen ze voor het eerst werden opgericht in de 15e eeuw. De nadruk ligt hier op kwaliteit boven kwantiteit, dus verwacht in dit winterwonderland hand gebreide sokken.

3. Straatsburg, Frankrijk. De 'hoofdstad van Kerstmis' in Frankrijk ziet eruit als een echte kerststal in deze tijd van het jaar. Je vindt 300 traditionele marktkramen die de centrale pleinen van de stad verdringen en een sterke lijn vormen in handgeschilderde houten kerstversieringen.

4. Wenen, Oostenrijk. Wenen schittert met kerstverlichting. Besneeuwde straten gloeien terwijl het licht uit grote paleizen valt; ijspegels bungelen aan grandioze Habsburgse gebouwen. Een groot aantal kerstmarkten verspreid over de smalle straatjes van de oude stad, met kraampjes vol met traditioneel houten speelgoed en ambachtelijk handwerk zoals handgemaakte zeep. Verkwik met dampende mokken glühwein terwijl de kilte van de open lucht wordt verwarmd door het verkwikkende aroma van geroosterde kastanjes en versgebakken pretzels.

5. Kopenhagen, Denemarken. De markten van Kopenhagen bruisen van feestelijke vreugde als kerstbomen, kerstversieringen en kerstverlichting hun patchwork van seizoenskleuren toevoegen, naast marktkramen met houten speelgoed, keramiek, decoraties en grof breiwerk. Het stadscentrum herbergt verschillende markten, maar het is de kerstmarkt in Tivoli Gardens die het kloppende hart van Kopenhagen is (anderen beweren Nyhavn als de kerstster). Een reuzenrad draait in de avondduisternis, kerstverlichting is gedrapeerd op bladloze bomen, terwijl een schaatsbaan de avonturiers aantrekt. Voeg daarbij de geroosterde aroma's van gekarameliseerde amandelen en de geurige geur van met kaneel doordrenkte glühwein (plaatselijk bekend als gløgg) en je bevindt je midden in de kerstmarktvreugde.