Tips voor uitgroei tijdens de lockdown!

Geschreven door Redactie

Coupe de Corona!

Nu we niet naar de kapper kunnen krijgen veel mensen last van uitgroei. Het grijze monster doemt op! Om er toch verzorgt uit te zien zijn er tegenwoordig een aantal goede producten die je een tijdje uit de brand helpen.

Zelf verven of kleur uit een spuitbus

Je eigen haar verven kan voor veel mensen toch wel een dingetje zijn, zeker als je haar een stuk lichter is dan de haarverf of grijs is, dan wil je liever niet dat er grijze plukken door de geverfde haren heen zichtbaar zijn of de verf bijvoorbeeld oranje uitvalt. Tegenwoordig heb je van diverse merken verf in een spuitbus dat een aantal dagen de uitgroei bedekt. Een echte uitkomst. In allerlei kleuren van licht tot donker kan je een matchende kleur vinden. Spuiten maar en je ziet er direct weer tien jaar jonger uit.

We hebben een paar tips om de lockdown door te komen…

 1. Als je gaat verven kan je het beste professionele haarverf gebruiken, de pigmenten van professionele haarverf zijn namelijk beter uitgebalanceerd.
 2. Ga thuis niet met haarverf en kleur experimenteren, dat gaat vaak mis. Heb dan nog even geduld.
 3. Als je uitgroei lichter is dan je eigen haarkleur is het wellicht beter om gebruik te maken van de tijdelijke uitgroeispray.  Dit werkt snel en makkelijk. Er kan niet veel mis gaan, maar je ziet er wel weer toonbaar uit.
 4. Als jij je haren normaliter donkerder laat verven bij de kapper, is je uitgroei lichter dan de rest. Let op dat je dan alleen haarverf aanbrengt op je uitgroei en er geen overlap is: dat maakt je al gekleurde haar nog donkerder.
 5. Nu je even niet naar de kapper kan is een beetje extra verzorging wel lekker. Thuiswerken heeft dan ook zijn voordelen. Breng een haarmasker aan, dat geeft extra verzorging terwijl je werkt. Hoe langer het inwerkt hoe beter het voor je haar is.

Welke uitgroei middelen zijn een goed alternatief?

 • L’Oreal uitgroei spray: deze spray is makkelijk in gebruik en droogt erg snel. Je uitgroei is binnen enkele seconden helemaal verdoezeld – zelfs wanneer je grijze wortels hebt.
 • Kruidvat uitgroei spray: ben jij op zoek naar een goede en effectieve budget spray? Dan kan je voor de kruidvat uitgroei spray kiezen.
 • Color Wow Uitgroei Poeder: dit uitgroeipoeder komt met een handig borsteltje zodat je erg precies de uitgroei kan bijwerken. Daarnaast ziet de verpakking er ook uit als een make up palletje waardoor dit uitgroei poeder niet opvalt in je handtas.
 • Sevich uitgroei poeder: Hoewel Sevich uitgroei poeder in een potje komt met een zacht sponsje als applicator is dit product toch makkelijk te gebruiken en erg dekkend.
 • John Frieda Uitgroeiset: deze uitgroeiset bevat enkele kleurschakkeringen waardoor jij je haar op een mooie en natuurlijke manier kan bijwerken.
 • Syoss Uitgroeispray: de Syoss uitgroeispray is makkelijk in gebruik en komt in heel wat verschillende kleuren. Ook deze dekt in enkele seconden grijze haren en zet je best vast met een goede haarlak.