Chocolate chip cookies

Geschreven door Redactie

Bak zelf de enige echte Amerikaanse chocolate chip cookies.

Iedereen kent ze wel, maar eigenlijk zijn ze alleen in Amerika het allerlekkerst. Niets is minder waar, want met dit heerlijke recept maar je zelf echte Amerikaanse chocolate chip cookies.

Wat heb je nodig?

  • 550 gram bloem;
  • 1 theelepel zout;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 180 gram kristalsuiker;
  • 180 gram donkere basterdsuiker;
  • 350 gram pure chocolade;
  • 2 eieren;
  • 250 gram boter op kamertempratuur.

Bereid je goed voor.

Hak de chocolade repen alvast in kleine stukjes, meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en warm de oven voor op 190 graden.

Aan de slag!

Doe de boter, basterdsuiker, kristalsuiker en het vanille extract in een kom en mix tot het lekker romig is. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mis na elk ei het mengsel goed door. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Voeg als laatst de chocoladestukjes toe. Vorm met twee lepels platte koekjes op het bakpapier op de bakplaat. Laat wel wat ruimte tussen de koekjes, want ze lopen nog een beetje uit.

Bak ze vervolgens in de voorverwarmde oven in ongeveer 8 á 10 minuten goudbruin. Als ze klaar zijn voelen ze heel zacht, eenmaal afgekoeld worden ze hard.

Serveer ze met een lekker koud glas melk, doop ze erin en eten maar. Eetsmakelijk!