Tips om de luchtvochtigheid in huis te verhogen

Geschreven door Redactie

Goede luchtvochtigheid is heel belangrijk in huis, maar veel mensen denken daar niet aan.

Een te hoge luchtvochtigheid kan zorgen voor schimmels en lage luchtvochtigheid kan zorgen voor droge huid en hoesten. 

Je kunt natuurlijk een speciaal apparaat aanschaffen die je lucht bevochtigt. Echter is dit erg prijzig en zijn er genoeg goedkopere opties. Er zijn genoeg mogelijkheden om dit zelf te doen!

Ramen open. De belangrijkste tip tegen droge lucht is goede ventilatie. Zet dus regelmatig een raam open zodat er genoeg lucht naar binnen kan komen. Zonder deze ventilatie, hebben de andere tips ook niet veel nut.

Goeie planten. Het is allang al bekend dat sommige planten een luchtzuiverende werking hebben. Deze werking draagt ook bij aan het vochtiger maken van de lucht in huis. Zo is de rubberplant een goede luchtbevochtiger. Zet deze in je kamer en je hebt mooie decoratie en schonere lucht.

Douchen met de deur open. Door te douchen met de deur open, komt de stoom van het warme water ook uit je badkamer. Deze vochtige stoom zorgt er dan voor dat de lucht wordt bevochtigd. Douche je toch liever met de deur dicht? Dan kun je ook gewoon na het douchen de deur open laten staan.