Zo kom je van een stinkende gootsteen af

De gootsteen is misschien wel een van de smerigste plekken in huis.

Logisch dat er af en toe een vies luchtje vanaf komt. Om deze lucht te verwijderen, kun je een aantal dingen doen. De benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis!

Kokend water

Het eerste trucje is vooral geschikt voor milde geurtjes in de gootsteen. Het enige wat je hoeft te doen is de waterkoker aanzetten en het kokende water in het putje te gieten. Het hete water doodt alle bacteriën waardoor de geur verdwijnt.

Baking soda en azijn

Is de geur in je gootsteen toch iets heftiger? Dan moet je wat meer in huis halen. Hiervoor heb je baking soda, schoonmaakazijn en kokend water nodig. Meng een handje baking soda met een beetje water en giet dit in het putje. Doe hier vervolgens een kopje azijn bij. Gooi er na een kwartier een volle waterkoker met kokend water overheen. 

Baking soda en citroen

Schoonmaakazijn ruikt niet zo lekker, maar je kunt het prima vervangen met citroen. Volg dezelfde stappen als de tip hierboven, maar vervang schoonmaakazijn met een kopje citroensap. Dit verwijdert de vieze geur en voegt een lekker citroenlucht toe.