Eet je weg naar een stralende huid

Geschreven door Redactie

Heb je de zin 'je bent wat je eet' gehoord? Als we het hebben over gezondheid van de huid, zijn we niets anders dan letterlijk deze zin. Iedereen droomt van een stralende huid en besteedt royaal aan commercieel onderhoud, maar een mooie huid begint bij de voeding die we van binnen nemen, of het nu fysiek of emotioneel is.

Ons lichaam heeft zijn eigen unieke vervangingssysteem, wat betekent dat het zichzelf automatisch herstelt op celniveau aan de basisomgeving en zijn hulpbronnen. Dat komt omdat de veroudering die we in onze huid ervaren biologisch is, niet chronologisch, en kan worden uitgesteld of zelfs omgekeerd met een holistische, natuurlijke benadering die een optimale voeding en levensstijl omvat.

Als ogen het venster naar de ziel zijn, dan is onze huid de weg naar onze hersenen. In feite heeft onze huid zijn eigen soort onafhankelijke intelligentie. Het bloost bijvoorbeeld als we ons schamen, kruipt als we bang zijn en jeukt of tintelt zonder duidelijke reden. We moeten vriendelijk zijn voor onze huid en de verslechterende factoren vermijden, zoals sterke zepen, agressieve chemicaliën, blootstelling aan de zon, zonnebanken en slechte voeding. De belangrijkste wijzigingen die we kunnen aanbrengen om de toon en textuur van de huid te improviseren, zijn door de vrije radicalen zowel van binnen als van buiten te neutraliseren; en door de immuunfunctie te versterken door middel van goede voeding, supplementen, hormonale balans, ontgifting en tot slot topische ondersteuning (CTM-reinigende toning en hydratatie).

Ons immuunsysteem is afhankelijk van bepaalde voedingsstoffen die de cellen beschermen tegen vrije radicalen. Deze celwassers worden antioxidanten genoemd. Antioxidanten zijn meestal plantaardige derivaten. Antioxidanten helpen bij het bestrijden van veroudering en verminderen ontstekingen waardoor de huid gezond en jong blijft. Enkele voorbeelden zijn:

-Vitamine C (zit in planten en fruit), vitamine E (gezonde vetten - zit in noten en zaden)

-Carotenoïden (kleurrijke groenten), flavonoïden (gevonden in groene thee) etc.

-Collageen -een type eiwit

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en wordt vaak aangetroffen in botten, spieren, pezen en huid. Collageen houdt het lichaam bij elkaar omdat het de sterkte en structuur van de steiger geeft. Het consumeren van collageenrijk voedsel zoals eieren, kip, zalm, citrusvruchten en rode en gele groenten of supplementen, helpt bij het zorgen voor een betere elasticiteit van de huid, vermindert haaruitval, rimpels en voorkomt kaalheid.

H20 speelt een vitale rol bij niet alleen de ontgifting van de huid, maar hydrateert ook de huid intern, niet voldoende hydratatie zorgt ervoor dat de huid er dof, droog en uitgedroogd uitziet, wat ik meestal onbewust verwaarloos. Als je het interview van een acteur of model leest, is het enige topgeheim dat ze altijd zouden delen over hun huidverzorgingsregime, hun gewoonte om regelmatig liters water te drinken. Hydratatie is de sleutel voor een stralende gloed, aangezien water een natuurlijke detox is en alle gifstoffen van binnenuit reinigt en wegspoelt. Eet ook veel fruit en groenten met een hoge hydratatie, zoals kokoswater, watermeloen, komkommer, sinaasappel, aardbei, sinaasappels, tomaten.

Natuurlijke detox oftewel SWEAT IT out: Dagelijkse 30-45 minuten training is een van de beste ontgiftingen van ons grootste orgaansysteem in lichaam en huid. de transpiratie veroorzaakt door de training en natuurlijke lichaamswarmte werken als een natuurlijke reiniger voor de huid die de huid letterlijk van binnenuit reinigt. Trainingen zoals cardio-skipping, joggen, stevige wandeling, Zumba of yoga werken het beste om de huid gezond te houden

Vitamine C is ook een super antioxidant. Het is nodig om het immuunsysteem te ondersteunen, een stralende huid te bevorderen en puistjes te helpen genezen. De beste bronnen zijn zwarte bessen, bosbessen, moerbeien, Indiase kruisbessen, tropisch fruit zoals kiwi, drakenfruit, papaja, bessen en limoenen. Vitamine C speelt een vrij belangrijke rol voor het lichaam om collageen te produceren, dat de haarvaten versterkt die essentiële voedingsstoffen aan de huid leveren.

Dit zijn nogal wat tips die zullen helpen om een ​​stralende huid te krijgen. Het verminderen van de hoge stressniveaus en het controleren van een zittende levensstijl helpt ook bij het in stand houden van een gezond huidorgaansysteem en een gezonde omgeving en voeding houdt de huid gezond, stralend en jong op celniveau.

Onze Ambassadeurs