Met een regenton vang je regenwater op voor hergebruik.

Geschreven door Redactie

Het klimaat verandert en het weer wordt extremer: er zijn meer dagen met hevige en langdurige regenval. De kans op overstromingen en waterschade neemt toe omdat het rioolstelsel de grote hoeveelheden regenwater niet aan kan. Tegelijkertijd zijn er meer periodes van aanhoudende hitte en droogte. Met alle negatieve gevolgen van dien.

Door water op te vangen in regentonnen, zou je uiteindelijk honderden liters water kunnen besparen die normaal gesproken uit de kraan zouden komen, afhankelijk van het seizoen en hoe regenachtig het is. Door zoveel water te besparen, kunt u uw waterrekening verlagen en kunt u veel geld besparen.

Regentonnen kunnen ook helpen om de afvoer van regenwater te verminderen. Terwijl water dat door stormafvoeren stroomt en terugkeert naar een waterlichaam misschien een natuurlijk proces lijkt, neemt regenwater vaak pesticiden, zware metalen, meststoffen en andere schadelijke chemicaliën op wanneer het over de grond stroomt, waardoor de afvoer van regenwater een prominente plaats inneemt. Wanneer we regenwater opvangen in regentonnen, is elke liter water die in een regenton gaat er één die zich niet vermengt met giftige stoffen op de grond en in waterbronnen terechtkomt.

Een ander voordeel van regentonnen is dat ze vaak beter geschikt zijn voor het bewateren van planten. Kraanwater bevat vaak anorganische stoffen en fluoride die schadelijk kunnen zijn voor sommige planten, terwijl regenwater deze toevoegingen niet bevat en veel gezonder is voor tuinen.

Onze Ambassadeurs