Einde tijdperk voor BlackBerry toestellen

Geschreven door Redactie

De belangrijke diensten waaronder netwerk levering, zijn al gestopt sinds 4 januari

Het is misschien moeilijk voor te stellen als je op dat moment geen mobiele telefoons gebruikte, maar BlackBerry domineerde ooit de smartphonemarkt. Zijn toetsenbordgebaseerde hardware werd op grote schaal gebruikt in bedrijfsomgevingen, deels omdat de diensten die het leverde meestal via BlackBerry-servers liepen, wat een hoge mate van beveiliging en controle mogelijk maakte. Een indicatie van zijn belang is dat vroege interne builds van Android eruit zagen als een goedkope BlackBerry-klop, in plaats van de goedkope iPhone-klop die uiteindelijk werd uitgebracht.

In tegenstelling tot de mensen die Android ontwikkelden, werd de leiding van BlackBerry overrompeld door de populariteit van de iPhone. Het bedrijf wees toetsenborden op het scherm af en rekende op zijn wurggreep op zakelijke diensten om zijn markt te behouden. Het duurde meer dan een jaar na de release van de iPhone voordat het bedrijf met een eigen telefoon met aanraakscherm kwam, en de software bleef nog enige tijd een onhandige mix van oud en nieuw. In de tussentijd werden zakelijke gebruikers verliefd op hun Apple en Android telefoons, en dwongen hun IT-afdelingen om deze te ondersteunen.


Onze Ambassadeurs