Google stopt YouTube Originals, de groep voor originele videocontent

Geschreven door Redactie

De YouTube-contentgroep produceerde exclusieve shows zoals Scare PewDiePie en Cobra Kai.

In het begin gaf YouTube een onmiskenbare YouTube-draai aan originele inhoud en gooide het grote budgetten naar de stermakers van het platform, wat resulteerde in shows zoals Scare PewDiePie, gemaakt door de uitvoerende producenten van The Walking Dead. YouTube Originals is uiteindelijk overgeschakeld op het produceren van meer Hollywood-achtige content en zag in 2018 enig succes met The Karate Kid-vervolg Cobra Kai.

We hebben dit verhaal al een miljoen keer gezien van Google - nadat een nieuw initiatief niet onmiddellijk ongelooflijk succes boekt, begint het bedrijf na ongeveer twee jaar zijn plannen terug te schroeven. Tegen het einde van 2018 doken berichten op dat YouTube de focus verlegde en dat YouTube Originals advertentie-ondersteund zouden worden, net als normale YouTube-video's. De meer succesvolle projecten van YouTube Originals gingen door naar andere videodiensten, waarbij Netflix Cobra Kai oppikte voor seizoen 3 en 4.