Hoe en wanneer gebruik je lifting straps

Geschreven door Redactie

Lifting straps zijn handige hulpmiddelen voor bij krachttraining.

Als je genoeg kracht hebt om zwaardere gewichten te gaan heffen, maar je grip net niet sterk genoeg is om de gewichten vast te houden voor oefeningen zoals deadliften, zware pull-ups of shrugs, dan kun je straps gebruiken. Met de straps kun je een deel van het gewicht met je polsen optillen, zodat je het lang genoeg kunt vasthouden om je oefening af te maken.

Gebruik ze slim. Het is belangrijk om op te merken dat hefbanden niet zijn toegestaan in powerlifting-wedstrijden. Als je traint om te powerliften, gebruik dan niet de hele tijd straps, want je hebt een sterke grip nodig als je een powerlifter wilt worden.

Zorg ervoor dat je in ieder geval een aantal herhalingen doet zonder de straps, gebruik dus bijvoorbeeld met je warm-up sets geen straps.

Weet wel dat het vaak voor komt dat mensen van die straps gebruiken overmoedig worden en slordige fouten maken. Wees bij het gebruik van straps dus net zo voorzichtig als wanneer je ze niet gebruikt. En til niet meer dan je aan kunt, want dit kan anders tot blessures leiden.

Hoe je straps gebruikt is makkelijk te vinden op YouTube!