Veiligheidsmonitor 2021 gaat van start

Geschreven door Redactie

Hoe schoon is jouw straat? Voel je je veilig in jouw wijk? Dit zijn enkele vragen in de Veiligheidsmonitor die we stellen aan ongeveer 30.000 inwoners van de gemeente Almere.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint half augustus; we verwachten de resultaten in maart 2022.

Wij gebruiken de uitkomsten van dit twee-jaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. I&O Research voert het onderzoek voor ons uit.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen tussen 11 en 14 augustus per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.
Onze Ambassadeurs