Bouw Weerwaterbrug energieneutraal door zonnepanelen op gymzaal

Geschreven door Redactie

De nieuwe brug die het Lumièrepark met het Floriadeterrein gaat verbinden wordt een visitekaartje voor Almere. De brug is straks onderdeel van het Rondje Weerwater, een route om heerlijk te wandelen, hardlopen, skeeleren, enzovoort.


Strukton Civiel West gaat de brug bouwen en 10 jaar lang onderhouden. Dat bouwen en onderhouden kost energie, volgens berekeningen 9000kWH. In de opdracht van de gemeente is gevraagd aan Strukton Civiel West om deze energie te compenseren. De oplossing voor dit vraagstuk lag dichterbij dan gedacht. 


Aan het Walt Disneyplantsoen, vlakbij de toekomstige brug, staat een gymzaal in beheer van gemeente Almere. Strukton Civiel West heeft samen met gemeente Almere zonnepanelen al geplaatst op het dak van de gymzaal. De panelen wekken de energie op die het bouwen en onderhouden van de burg kost. 


Een energie neutrale ontwikkeling dus - Gemeente Almere


De planning is dat de bouw van de brug na de zomer van 2019 start en dat de brug eind 2020 gereed is.