Lidl wil in Almere Zero-filiaal overtreffen

Geschreven door Redactie

Lidl Nederland opent in Almere een supermarkt die zowel energie- als klimaatneutraal is.

Het gaat om een vestiging in woongebied Oosterwold. ‘In Almere Oosterwold gaan we nog een stap verder dan Lidl Zero.

Daar wordt de winkel energie- en klimaatneutraal, dus met duurzame materialen, gebouwd’, zegt Lidl-woordvoerder Marian Verheij tegen Distrifood. Met Lidl Zero doelt Verheij op de winkel van de supermarktketen in Woerden. Exact een jaar geleden opende de formule in de plaats in Utrecht zijn eerste Zero-winkel. Het is volgens Lidl de tot nu toe enige energie-circulaire supermarkt in Nederland. De winkel heeft zich €0 op de energierekening tot doel gesteld, aldus Lidl.

Doelstelling in Woerden is gehaald

Een jaar na opening stelt de supermarktketen dat die doelstelling is gehaald. De energie voor de klimaatregulering in de winkel, de koel- en vriesmeubelen en de verlichting in en om de winkel wordt opgewekt door 1766 zonnepanelen. Ook hebben klanten in het afgelopen jaar ruim 6000 keer gratis hun elektrische auto op het parkeerterrein opgeladen. Alles bij elkaar opgeteld heeft dit volgens Lidl ruim 200.000 kg aan CO2-uitstoot bespaard.Onze Ambassadeurs