Grootste vermogen zonnepanelen op woningen in Almere

Geschreven door Redactie

Onlangs bleek uit cijfers van het CBS dat op de daken van de Nederlandse woningen in 2018 voor 2.300 megawatt aan vermogen van zonnepanelen stond opgesteld, een jaar eerder was dat 1.680 megawatt.

Dat is een toename van 37 procent. In Almere stond het grootste vermogen aan zonnepanelen op woningen. Daar stond vorig jaar voor 28 megawatt aan opgesteld vermogen. Volgens de meest recente cijfers op wijk- en buurtniveau (2017) was in Almere het meeste opgestelde vermogen bij woningen te vinden in de wijken Almere Stad (10,3 megawatt), Almere Buiten (6,3 megawatt) en de buurten Muziekwijk Noord (1,4 megawatt) en Noorderplassen (1,1 megawatt).


In 2015 is het programma EnergieWerkt! van start gegaan. Het programma richt zich op het stimuleren van duurzaam gedrag bij verschillende doelgroepen. Door hen bijvoorbeeld te voeden met de juiste informatie, een duurzaamheidslening en goede voorbeelden met de stad te delen. 

Zo motiveren we bewoners en bedrijven zelf ook te investeren in de verduurzaming van hun energieverbruik. Deze recente cijfers van het CBS stemmen hoopvol!

Onze Ambassadeurs