Cascadepark bloeit op en laatste steen gelegd voor 24 woningen Het Vrije Veld

Geschreven door Redactie

Cascadepark bloeit op en laatste steen gelegd voor 24 woningen Het Vrije Veld 


Almere Poort is een nieuw stadsdeel dat steeds verder afgebouwd wordt. Het Cascadepark is een groot park bedoelt om te recreëren, sporten en wonen. In het zuidelijk deel zijn de laatste tijd veel voorzieningen gerealiseerd en in het park is veel groen aangeplant. En er komt nog meer bij. Woensdag 10 april legde Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Maaike Veeningen samen met de kopers de laatste steen voor Het Vrije Veld. Het gaat om 24 kleine vrijstaande woningen op ieder circa honderd vierkante meter grond welke worden gerealiseerd door Olde Rikkert Bouw B.V. te Almere. 

 
Het project is onderdeel van zeven 'velden' voor woningen waarvan er al twee bewoond zijn en drie in aanbouw. Wethouder Maaike Veeningen is enthousiast over de ontwikkeling van het park: "wij weten dat de bewoners graag zien dat Poort wordt afgebouwd. En daarbij hoort natuurlijk ook een Cascadepark met een aantrekkelijke inrichting. Het is goed om te zien dat wij voortgang maken en samen met de omgeving willen wij het hele park verder mooier maken." Er is al veel leuks om te zien en beleven zoals een Playground, boomgaard, fruitwinkel, natuurlijke speeltuin, het Klokhuis en zelfs een Tiny Forrest. 


Het Vrije Veld 

De ontwikkeling van het project is uitgevoerd door Olde Rikkert Bouw B.V. in samenwerking met architectenbureau Hund Falk.

Het Vrije Veld is een spraakmakend en vernieuwend woningbouwproject met 24 vrijstaande woningen van 72 m² tot 108 m² groot op kavels van circa 100 m² door de ontwerper gedoopt tot Tiny House’s XXL. De woningen omvatten een grondoppervlak van 6x6 meter en zijn variërend 2, 2,5 of 3 verdiepingen hoog, afhankelijk van wat de bewoners gekozen hebben. Door de bijzondere opzet van het project is er een echt “tiny village” ontstaan, waarbij de bewoners actief meedenken over de invulling van de openbare ruimte.

Toekomstige ontwikkelingen

In het zuidelijk deel van het Cascadepark zijn in voorbereiding: een initiatief voor een horecapaviljoen bij de playground, een initiatief voor Tiny Church naast de belevingstuin achter Het Klokhuis en een klimmuur en klimheuvel mede bedacht door vertegenwoordigers van sporters. Met de aanleg het vrijliggende fietspad naast de Achillesstraat is begonnen en in mei start het participatietraject voor de woningbouw in het noordelijk deel van het park. 


Foto's (Jan Dekker) laatste Steen Vrije Veld 
Onze Ambassadeurs