Marker Wadden klaar voor publiek

Geschreven door Redactie

"Hoe de vogels deze eilanden zo massaal weten te vinden, is voor mij ook een raadsel. Misschien dat ze op een of andere manier aan elkaar doorvertellen dat het hier goed toeven is", vertelt boswachter Ruben Kluit over de Marker Wadden.


De Marker Wadden is een groep eilanden in het Markermeer die zijn aangelegd als nieuwe natuur. De start was 2016 en de natuur begint zich nu goed te ontwikkelen. "Het is echt bijzonder om te zien dat er steeds meer verschillende vogels het gebied ontdekken", zegt Kluit.


Steeds meer begroeiing

Op de eilanden groeit al van alles. Een aantal planten komt spontaan op. De beheerders planten wel wat riet en kleine struikjes om de natuur een beetje te helpen. "Als we niets zouden doen, zou veel zand weer wegwaaien. Dat is zonde van het werk."


Hoofdeiland

Vanaf 20 april gaat er een veerdienst vanaf Lelystad naar de eilanden en terug. Eén van de eilanden is toegankelijk voor het publiek. Er zijn steigers en kleine bootjes zijn welkom. Er staan uitkijkposten om vogels te kunnen begluren. Ook is er altijd een beheerder op het hoofdeiland.

Onze Ambassadeurs