Bos der Onverzettelijken in de prijs gevallen

Geschreven door Nicole Brandenburg

Het Bos der Onverzettelijken heeft een Compliment voor oorlogsmonument 2019 ontvangen. 


De prijs was het kunstwerk 'Thuis' en nog eens 1000 euro om het monument in leven te houden. Denk hierbij aan onderhoud van het monument en inhoudelijke activiteiten voor de organisatie.


Donderdag reikte onze provincie en het Nationaal Comité het compliment uit. Monumenten worden hierbij beoordeeld op het onderhoud, beheer en de toekomst. Volgens de jury is het monument erg toekomstgericht en zoekt het steeds nieuwe manieren om aan te sluiten bij de nieuwe generatie. Het oorlogsmonument in Marknesse was ook genomineerd, maar viel niet in de prijzen. 

Naast de 1000 euro heeft de winnaar ook een kunstwerk 'Thuis' gekregen. Dit beeld is een huis met vleugels op een doorzichtig blok. Dit beeld geeft aan dat je vrijheid in een ander perspectief moet zien, maar wel vanuit een veilig huis. Het huis op het blok wordt omhoog getild, en het doorzichtig gedeelte geeft de kwetsbaarheid van vrede en veiligheid aan. 

Onze krant nog niet ontvangen?