Zo maak je je eigen romantische Valentijns diner

Geschreven door Redactie

Een 3-gangen diner om heerlijk van te genieten!

Wil jij voor Valentijnsdag een heerlijk thuisdiner maken maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je! Met deze tips zet jij zonder stress een heerlijk Valentijns diner op tafel.

Plan vooruit

Dit is misschien een open deur maar het helpt je echt! Als jij een dessert maakt die in de koelkast moet opstijven, maak deze dan vóór het diner. Om te voorkomen dat jouw etentje in de soep loopt omdat je 2 uur moet wachten op het dessert. Plan dus vooruit en zorg ervoor dat je alles soepel na elkaar kan serveren.

Zet alvast iets op tafel

Een bekende tv-kok zei ooit ‘Mensen die kauwen, hoor je niet’ Dat is ook precies de reden dat je in restaurants vaak een broodje of iets dergelijks vooraf krijgt. Zet dus bij jouw diner ook iets op tafel. Bijvoorbeeld een kleine tapasschaal met olijven en tapenade.

Kies bijpassende wijnen

Om de ervaring helemaal compleet te maken, kun je een wijnarrangement maken. Kies dan bij iedere gang een bijpassende wijn op basis van de smaken. Zo past een rode wijn goed bij rundvlees en een witte wijn juist goed bij vis.

Veel plezier met een thuisdiner!Onze Ambassadeurs