Column - Elma en Yvette Hartenvrouw bruidsmode

Geschreven door Redactie

Hoe kies je een trouwjurk?

Een trouwjurk kopen is iets heel anders dan een spijkerbroek of een truitje kopen. Er komen hele andere emoties bij kijken en ook hele andere criteria. Wij geven je wat tips welke je kunt gebruiken als jij voor je jurk gaat shoppen:

Tip 1. Bij welke bruidsmodewinkel maak ik een afspraak?

Er zijn ontzettend veel bruidsmodewinkels in Nederland. Hoe bepaal je nu welke winkel je zou willen bezoeken? Allereerst kijk je waarschijnlijk online en zoek je in je eigen regio. Of je hebt goede berichten gehoord via via… Dat laatste is natuurlijk het beste, iemand die uit eigen ervaring vertelt dat ze een superleuke passessie heeft gehad met goed service en ruime keuze. Uiteindelijk is het allerbelangrijkst dat je je prettig, ontspannen en gehoord voelt. De sfeer van de winkel, de manier waarop ze je antwoorden als je ze een mail stuurt. Ga hierbij al op je gevoel af. `Bedenk hierbij ook, dat je vanaf de eerste jurk die je past al je jurk kunt vinden. Het hoeft niet, maar het kan wel.

Tip 2. Wat wil ik uitgeven aan mijn jurk?

Als je trouwjurken gaat passen heb je twee kaders die jouw keuzes makkelijker gaan maken. Als eerste is dat je maat als tweede is dat je budget. Een budget bepalen is belangrijk. Als je je budget te laag inzet, dan krijg je wellicht niet de jurken te zien die je zou willen. Als je je budget te hoog inzet, dan pas je misschien jurken die boven je budget vallen en word je verliefd op een jurk die je eigenlijk niet kunt (of wilt) betalen. Dat is funest voor je zoektocht.

Tip 3. Wie neem ik mee als ik een trouwjurk ga zoeken?

Iedereen die gehoord heeft dat je gaat trouwen zou het geweldig vinden om met jou mee te gaan om je jurk uit te zoeken. Want dat is (als het goed is) een feestje op zich. Het is wel jouw feestje! Dus denk er goed over na wie je daarbij wilt hebben. Welke mensen heb jij echt nodig om je keuze te kunnen maken? Zonder wie zou jij deze beslissing niet kunnen nemen? Neem je te veel mensen mee, dan maak je het jezelf heel lastig. Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Neem je de mensen die er voor jou toe doen niet mee, dan heb je wel een dilemma op het moment dat je je jurk vindt. Mocht jij dit nu lastig vinden, geen probleem, wij gaan goed om met te veel of juist te weinig mensen. Er is altijd een oplossing als je daar tijdens de passessie achter komt.

Onze Ambassadeurs