Uber breidt uit in Almere

Geschreven door Redactie

Uber breidt uit en is vanaf vandaag beschikbaar in Almere.

Uit gebruiksdata blijkt dat de vraag naar ritten sterk is gegroeid. Via de Uber-app bestel je met een druk op de knop eenvoudig een betrouwbare rit naar de plaats van bestemming.
 
Met de komst van Uber naar deze stad vergroot het bedrijf de toegankelijkheid in Nederland en kunnen meer mensen gebruikmaken van de Uber-app om ritten te bestellen. Daarnaast biedt Uber zelfstandige chauffeurs de mogelijkheid om op een flexibele wijze hun vervoersdiensten aan te bieden aan passagiers en aanvullende inkomsten te genereren.

Een langverwachte introductie

Uber is een toegankelijk en betrouwbaar alternatief voor privé-autobezit en was al beschikbaar in een groot aantal steden, zowel in de Randstad en Brabant als in de regio’s  Arnhem-Nijmegen en Groningen. Uber heeft de vraag naar ritten in Almere de afgelopen tijd sterk zien groeien. Dit is onder andere gebaseerd op gesprekken met chauffeurs en het toegenomen aantal keren dat de app wordt geopend in deze regio. De diensten van Uber zijn overal in Almere beschikbaar, afhankelijk van de beschikbaarheid van de respectievelijke chauffeurs. Het gaat om de diensten UberX, Uber Black, Uber Van en Uber Comfort.
 
Maurits Schönfeld, General Manager van Uber in Noord-Europa: “We vinden het belangrijk dat mensen op een veilige, betrouwbare en toegankelijke manier op hun bestemming kunnen komen. Daarom willen we een goede partner zijn voor steden, chauffeurs en passagiers. Met de start in Almere willen we mensen een duurzaam alternatief bieden voor de eigen auto en een aanvulling zijn op het openbaar vervoer.”

Een rit bestellen

In de Uber-app kan een passagier eenvoudig een rit aanvragen door het ophaalpunt en de gewenste bestemming in te voeren. De prijs van de rit wordt op voorhand getoond. Zodra een chauffeur de rit bevestigd heeft, komt deze jouw kant op. Nadat de rit voltooid is, wordt de betaling veilig in de app afgerond. Betalen kan met Apple Pay, iDeal, Creditcard, Paypal en Google Pay.

Veilig reizen

Dankzij verschillende features is reizen met Uber veiliger dan ooit tevoren. Zo zijn alle partner-chauffeurs die gebruik maken van het Uber-platform professionele taxichauffeurs die beschikken over alle benodigde papieren. Passagiers weten in welke auto ze moeten instappen doordat informatie over de chauffeur, zoals naam en kenteken, vooraf in de app te zien zijn. Bovendien kan een passagier via de app de route zelf volgen en live delen met vertrouwde contacten.

Hygiënische veiligheid

Uber heeft een reeks hygiënische veiligheidsvoorzieningen en maatregelen ingevoerd om passagiers en chauffeurs te helpen veilig te reizen. Zowel passagiers als chauffeurs moeten voor de rit bevestigen dat ze de lokale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hebben begrepen en naleven. Zo worden alle passagiers er via de app voortdurend aan herinnerd om hun handen te wassen of ontsmetten en de ramen een stukje open te houden om de ventilatie tijdens de ritten te verbeteren. Partner chauffeurs zijn ook voorzien van ontsmettingsmiddelen en Uber heeft chauffeurs geholpen bij het met polycarbonaat scheidingswanden uitrusten van de voertuigen.

Onze Ambassadeurs