De volle maan als jouw beste vriendin

Geschreven door Redactie

De energie van de volle maan...

Terwijl ik dit aan het schrijven ben staat de volle maan met al haar kracht te schijnen aan een kraakheldere hemel. Het maanlicht schijnt door het raam naar binnen en verlicht mij en mijn gedachten. Mensen die mij kennen weten dat ik de dagen rondom een volle maan (nog meer dan normaal) vol energie zit. Zo word ik dan ook regelmatig gekscherend “maanmannetje”, “moonwalker” of “weerwolfje” genoemd, ik hou ervan, want het zet de mensen aan het denken. Waarom heeft die maan eigenlijk zo’n diepgaande uitwerking op ons?

Dagelijks spelen de aarde en de maan een potje touwtrekken, waarbij eb en vloed het meest duidelijke gevolg van dit spel is. Wanneer het eb is dan heeft de zwaartekracht van de aarde de overhand, maar bij vloed is de maan de bovenliggende partij. Als je bedenkt dat wij mensen voor zo’n 70 procent uit water bestaan dan is het aannemelijk dat dit wedstrijdje touwtrekken ook invloed op ons heeft.

De periode vlak voor, en vlak na, de volle maan heeft invloed op alle energie om ons heen. Eigenlijk kun je vaststellen dat de volle maan alles versterkt, denk hierbij aan je emoties, gedachten en de situaties om je heen. Laten we hier nog even extra bij stil staan… de volle maan versterkt ALLES! Dat betekent dat wanneer jij onrustig bent, angstgevoelens hebt, veel piekert of in een negatieve spiraal zit, dan wordt dit versterkt door de energie van de maan. Je wordt (nog) depressiever, hebt (nog) minder energie en krijgt gedachten in de richting van “heeft het allemaal wel zin?” Maar als dit zo werkt voor negatieve gedachten en emoties… dan werkt dat OOK voor al het positieve! Positieve gedachten, emoties, plannen, ideeën, ze worden allemaal versterkt. Dus maak hier gebruik van, ga in de periode voordat de maan op haar mooist is eens goed nadenken over alle mooie dingen in jouw leven. Bedenk wat je zou willen bereiken, voel waar je dankbaar voor bent en kijk vooral om je heen naar mogelijkheden en kansen.

De energie van de volle maan geeft je een dosis extra energie om dingen op te pakken. Juist in deze tijd kun je met extra kracht plannen bedenken, creëren of uitvoeren. Ook geeft de maanenergie je helderheid en een impuls aan je intuïtie. Rond de volle maan voel je de zaken om je heen beter aan, krijg je de nodige ingevingen of inzichten. Ook word je analytische vermogen versterkt, dus kun je beter nadenken.

Zelf zie ik de volle maan als mijn beste vriendin, en bereid ik haar komst met veel liefde en enthousiasme voor… net als dat ik dat bij andere beste vrienden zou doen. Ik laat mij weer helemaal opladen door haar aanwezigheid, geniet met volle teugen van de “verlichting” die zij mij geeft en geef haar een dikke afscheidsknuffel als we weer tijdelijk afscheid van elkaar nemen.

Onze Ambassadeurs