Energielabel C voor kantoorgebouwen

Geschreven door Redactie

Vóór 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben.

Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Welke investeringen wil je als Flevolandse ondernemer zelf doen en welke bent je verplicht?

Verduurzaming van vastgoed levert kostenbesparing op en is interessant voor eigenaren van zakelijk én maatschappelijk vastgoed, maar ook voor huurders. Zowel een ondernemer als een Vereniging van Eigenaren kan veel voordeel halen uit de juiste investeringen. Wil je weten welk energielabel je kantoor nu heeft? Doe dan de check op de website EP-online.

Met een geldig energielabel A, B of C voldoet je kantoor aan de norm voor 2023. De rijksoverheid streeft echter naar een CO2-arme gebouwde omgeving in 2050. Ook voor bestaande bouw. Momenteel bestaan er verschillende financiële regelingen die daarbij ondersteunen. Met het oog op de toekomst is het verstandig om alvast energiebesparende maatregelen te onderzoeken en gebruik te maken van de natuurlijke momenten. Let bij je huidige energielabel op de geldigheidsduur van 10 jaar.

Kantoren met een geldig label D t/m G kunnen soms zonder al te veel bouwkundige ingrepen energielabel C halen. Kies een natuurlijk moment om de energiebesparende maatregelen door te voeren, maar houd daarbij rekening met het feit dat je kantoor op 1 januari 2023 een geldig label C moet hebben.

Geeft onafhankelijk advies over energiebesparing en duurzame energieopwekking. ZZP’ers en MKB’ers kunnen hier advies inwinnen om aan de slag te gaan met energiemaatregelen die direct energiewinst opleveren, zoals LED-verlichting, slimme isolatietips en zonnepanelen.

Wil je meer informatie over onze acties? Bel (0320-252004 of ), mail (energieloket@nmfflevoland.nl), chat met ons via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.  


 

Onze Ambassadeurs