Kriebelbeestjes festival op de Kemphaan

Geschreven door Redactie

Insecten eng, irritant of lastig? Welnee, insecten zijn supernuttige diertjes! Stad & Natuur organiseert zondag 1 mei van 12.00 tot 16.00 uur een Kriebelbeestjesfestival op Stadslandgoed de Kemphaan.

Een middag waar kinderen (en hun ouders) alles ontdekken over deze kleine kriebelaars.

Van waterbeestjes tot vlinders

Kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops. Ga met onderwaterexpert Erik Fakkeldij op zoek naar beestjes in en rond het water. Ontdek samen met Jacco 'de Struiner' welke kriebelbeestjes er allemaal in het bos wonen en welke belangrijke functie ze hebben. En speur met de Buiten(w)eter op het stadslandgoed naar rupsen, poppen en vlinders.

Bijenpraatjes

Tijdens de bijenpraatjes vertelt de imker hoe belangrijk bijen voor ons zijn en hoe honing wordt gemaakt. Ook is er elk uur er een workshop insectenhotel maken in de vorm van een insect. Natuurlijk mag de creatie na afloop mee naar huis.     

Wandelende voorstelling

Bovendien is er een wandelende theatervoorstelling die helemaal in het teken staat van kriebelbeestjes. Wie liever zelf op ontdekkingstocht gaat, kan op eigen houtje op stap met kleintje Tureluur. Daarnaast is er een leuke speurtocht uitgezet, waarin kinderen alles leren over biodiversiteit.

Praktisch

De workshops zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar onder begeleiding van een ouder. Wie wil meedoen met een van de kriebelige activiteiten, kan vooraf een plekje reserveren via www.stadennatuur.nl/kriebelbeestjesfestival. Daar is ook meer informatie te vinden over de activiteiten.

Onze Ambassadeurs